All at sea

All at sea

The new landmark headquarters for Ogilvy Group UK have been completed, designed in an innovative collaborative venture between BDG and Matheson Whiteley to deliver a truly unique response to a client brief, the end result is a fresh vision for workplace architecture of the future. The 20,000 sq m workplace, located within Sea Containers, occupies a prominent location on the river Thames in London, between Tate Modern and the Oxo Tower. Armed with future-proof technologies, the workplace delivers a cultural shift for the 1,700 Ogilvy staff, to encourage a dramatic flexible working and collaboration between different parts of the organisation.

The building itself is complex, presenting significant space-planning challenges. The result, a successful collaboration between landlord, client, design team, contractor, catering supplier and other consultants, is an inspirational workplace that makes maximum use of London’s best views while providing the perfect environment to support Ogilvy’s future growth and success.

The space is arranged around a series of structural interventions within the existing building. These create vistas, platforms and connections between different groups and departments, while providing alternative places to work. Nearly half the usable floor area is given over to shared space and facilities, supporting a future of work, which is increasingly informal, flexible and connected.

By concentrating workspace on the lower parts of the building, the upper two floors are dedicated to shared and hospitality functions, including a cafe/bar, bistro, private dining, 200-person double-height amphitheater and new roof terrace.

http://bdg-a-d.com | www.mathesonwhiteley.com | Photography by Gareth Gardner

Jade Tilley
Jade Tilley
ADMINISTRATOR
PROFILE

Most Read